Welcome To 4EN3RGY Romania
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

4en3rgY Romania


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Introducere android

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Introducere android  Empty Introducere android Mier 26 Iun 2013, 15:32

BlueChaos

BlueChaosMembru

Telefoanele mobile sunt de mult timp o parte importantă a vieții de zi cu zi și, odată cu introducerea smartphone-urilor, ele au ajuns să își facă simțită prezența și în alte domenii decât comunicarea. Avansul tehnologic a dus în sfera mobilă nu doar telefonia, ci și transferul de date și serviciile de localizare.

Puțină istorie

Primii pași

În trecut, exploatarea acestora a fost destul de complicată, pentru că toate tehnologiile ce alcătuiau terminalele mobile erau proprietare, iar acest fapt a reprezentat un obstacol major, în principal, pentru dezvoltatorii externi.

Principalele motivele ar fi:
Lipsa disponibilității codului sursă;
Costurile de licențiere destul de ridicate și condițiile foarte restrictive;
Livrarea aplicațiilor spre consumatorii finali era foarte dificilă;
Lipsa aproape totală a SDK-urilor sau API-urilor dedicate.


Toate acestea s-au schimbat însă în iunie 2007, când Apple a introdus pe piață iPhone. La doar un an mai târziu, Google a introdus primul lor sistem de operare pentru telefoane mobile, cu numele de Android, împreună cu smartphone-ul G1. În comparaţie cu Apple, Google a optat pentru o strategie diferită de atragere a dezvoltatorilor de aplicații și terminale, prin aplicarea modelului open-source, publicând sursele sistemului de operare în cadrul AOSP (Android Open-Source Project).

 
Evoluția

Prima versiune comercială de Android, 1.5, a intrat pe piață în Aprilie 2009 sub numele Cupcake. Toate versiunile de Android, de altfel, au nume de cod inspirate după diverse deserturi sau dulciuri. A urmat o accelerare a dezvoltării, fiind lansată următoarea versiune majoră, 2.1 Éclair, înainte de finalul aceluiași an. Primele versiuni cu adevărat mature și cu impact semnificativ în cadrul comunității de dezvoltatori au fost lansate în 2010, în mai (2.2 Froyo), respectiv decembrie (2.3 Gingerbread).

În 2011, odată cu confirmarea tabletelor ca piață importantă și cu potential pentru tehnologia mobile, Google a lansat versiunea 3.1 Honeycomb a sistemului de operare, orientată însă exclusiv spre acestea. Odată cu această lansare a avut loc și o puternică consolidare și unificare a serviciilor din zona de consumer caracterizată în principal prin accentul pus pe user experience cât și pe puternica integrare a serviciilor (GMail, Search, Calendar, etc.).

Honeycomb a fost mai mult o versiune de sacrificiu, fiind adoptată doar pe un număr mic de tablete care au pionierat intrarea Android pe acea piață. Cota nu a depășit 2%. Răspunsul la noua versiune a fost însă foarte pozitiv, iar, în decembrie 2011, Google introduce versiunea 4.0 Ice Cream Sandwich. Această versiune aduce împreună versiunile pentru telefoane și pentru tablete, unificând în același timp interfața grafică, conferindu-i un stil aparte și o identitate proprie.

În prezent, cea mai recentă versiune de Android este 4.2 Jelly Bean, lansată la 13 noiembrie 2012.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

 

Copyright @ 2010-2022 by 4en3rgY ~> All rights reserved.