Welcome To 4EN3RGY Romania
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

4en3rgY Romania


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

[Tutorial] Introducere in Html

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1[Tutorial] Introducere in Html Empty [Tutorial] Introducere in Html Lun 16 Ian 2012, 18:55

KiddOx <3.

KiddOx <3.Membru

Ce este limbajul HTML?


HTML este prescurtarea de la Hypertext Markup Language, ceea ce reprezinta de fapt limbajul pe care browserele de internet il inteleg si cu ajutorul lui pot fi afisate paginile web. Limbajul HTML nu este greu de invatat, asa cum te vei putea convinge din acest curs. Este de ajuns sa cunosti tag-urile de baza ale acestui limbaj (vom vedea mai incolo ce inseamna aceste tag-uri) pentru a putea crea o pagina web.Pentru aceasta trebuie sa exersezi cat mai mult, incepand cu exemplele din cadrul cursului �¢â�¬�¾HTML pe intelesul tuturor�¢â�¬��, sa scrii tu codul pentru fiecare exemplu. In felul acesta vei dobandi foarte repede cunostintele de baza, care te vor ajuta sa creezi pagini web din ce in ce mai performante.

De ce trebuie sa invat HTML?

Asa cum spuneam, desi exista mai multe programe care au grija de codul HTML atunci cand faci o pagina web, pentru a usura folosirea lor este nevoie de cel putin cateva notiuni elementare de HTML.Aceste programe se numesc editoare HTML si pot fi de doua tipuri: editoare clasice si editoare de tipul WYSIWYG (What You See Is What You Get, care se traduce prin ceea ce vezi este ceea ce obtii). In cazul celei de-a doua categorii de editoare HTML, utilizatorii nu trebuie decat sa se ocupe de partea grafica, de asezarea in pagina etc., scrierea codului HTML ramanand in seama acestor programe. O observatie demna de luat in seama este si aceea ca cele mai bune editoare HTML nu sunt gratuite.Sfatul meu este ca pentru realizarea paginilor web sa folosesti un editor HTML, care iti este cel mai de folos, dar numai atunci cand te vei familiariza cu limbajul HTML.In concluzie, invatarea limbajului HTML are trei mari avantaje:

�¢â�¬�¢ este foarte simpla si nu necesita mult timp

�¢â�¬�¢ ofera controlul absolut asupra realizarii paginii web

�¢â�¬�¢ poti folosi in cadrul paginilor pe care le vei realiza secvente de cod HTML "imprumutate" de la alte pagini web (pentru a vedea codul sursa al unei pagini web, in Internet Explorer intra in meniul View si apoi selecteaza Source)!Sa nu uit. Pentru a intra in posesia editoarelor HTML sau a variantelor demo ale editoarelor profesionale, le poti descarca de pe internet, dar daca nu ai o conexiune buna la internet, le poti gasi si pe CD-urile revistelor de IT.

Ce trebuie sa stiu pentru a ma apuca sa invat HTML?

Invatarea limbajului HTML este foarte usoara, nu ai nevoie decat de urmatoarele:

�¢â�¬�¢ sa stii sa utilizezi un editor de text (ex: Notepad etc.)

�¢â�¬�¢ sa ai cel putin un browser de internet (ex: Microsoft Internet Explorer, Netscape Comunicator etc.)

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

 

Copyright @ 2010-2022 by 4en3rgY ~> All rights reserved.