Welcome To 4EN3RGY Romania
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

4en3rgY Romania


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Firma BMW

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Firma BMW  Empty Firma BMW Lun 05 Sept 2011, 22:36

ceber09

ceber09Membru

BMW, acronimul pentru Bayerische Motoren Werke AG (în română Uzina Bavareză de Motoare SA), este un producător germande automobile, motociclete și motoare. BMW este o companie germană organizată ca societate pe acțiuni, înregistrată în DAX laBursa din Frankfurt.
În anul 2010, BMW Group a înregistrat cel mai bun an din istorie, cu un total de 1,46 milioane livrări, din care 1,22 milioane BMW și 234.175 MINI[3].
Sigla alb-albastră folosită pînă în prezent, utilizează aceleași culori ca ale steagului Bavariei, sugerînd simultan o elice albă care se rotește avînd ca fundal un albastru similar cu cel al cerului. Grila frontală caracteristică, de forma „rinichi dublu”, a fost prima dată folosită la modelul BMW 303, la începutul anilor 1930.
Firma BMW, este una din marile firme de automobile la nivel mondial, având ca subdivizii ale sale alte companii producătoare de automobile, cum ar fi: BMW MINI și Rolls-Royce. Marca britanică Rover a fost (1994 - 2000) parte a concernului. Formula 1: BMW Sauber, Williams.


Sediul central BMW (patru cilindri) în München
Sloganul german original al firmei este „Freude am Fahren”, ceea ce se traduce liber prin: Plăcere la condus, Plăcere la volan, în engleză: „The Ultimate Driving Machine”, ceea ce se traduce aproximativ prin: Cea mai sofisticată / Ultima mașină de condus.
În sectorul de piață al autoturismelori, BMW se află în competiție directă cu alte nume prestigioase din domeniul fabricanților de automobile: Acura, Alfa Romeo, Audi, Cadillac, Infiniti, Jaguar, Lexus, Lincoln, Mercedes-Benz, Volvo, Porsche, VW, etc.
Istorie

Înaintea celui de-al doilea război mondial
Precursor al firmei BMW, au fost în 1913 fondată de Karl Rapp, firma „Rapp Motorenwerke GmbH”. Fiind inițial o uzină de fabricare de motoare. În tînara firma, inginerul Max Fritz a inventat 1917 motorul de avion cu supracomprimare, motor care putea să urce la înălțimi mai mari.Construcția motorului fiind foarte bună, compania a semnat un contract cu armata Regatului Prusiei pentru construirea de 2.000 motoare de tip Motor V12[5] asigurându-și astfel viitoarea dezvoltare. Comanda a presupus finanțarea suplimentară, care a fost asigurată prin asocierea lui Rapp cu Camillo Castiglioni șiMax Friz.
Cu toate că la sfârșitul primului război mondial și a Tratatului de la Versailles, cînd se părea că a venit sfârșitul companiei BMW (motorul fiind singurul produs), pentru că Germaniei i-a fost interzis ca cinci ani să mai producă motoare de avioane, la data de 17 iunie 1919 s-a înregistrat cu un BMW IIIa, în secret, o înălțime de 9.760 de metri, atunci record mondial.
1922 principalul acționar Camillo Castiglioni a părăsit firma, a luat dreptul numelui BMW și s-a dus la firma bavareză de aeronave: „Bayerische Flugzeug-Werke” (BFW).
Bayerische Flugzeug-Werke au rezultat din Gustav-Otto-Flugzeugwerk, înființate la data de 7 martie 1916, de Gustav Otto, un fiu a lui Nikolaus Otto, inventatorul Motorului-Otto. Localizarea uzinei în cartierul Milbertshofen a fost aleasă pentru că era aproape de Gustav-Otto-Flugzeugwerk. De aici rezultă și data înființării uzinei BMW pe data de 7 martie 1916.
Simultan cu lărgirea capitalului social compania și-a schimbat numele în Bayerische Motoren Werke GmbH, devenind o societate cu răspundere limitată (SRL). Asocierea și creșterea prea rapidă a firmei a creat și victime, fondatorul Karl Rapp, fiind nevoit să părăsească compania, care a fost preluată de industriașul austriac Franz Josef Popp în 1917 și apoi redenumită BMW AG în 1918, transformîndu-se într-o societate pe acțiuni (SA).
După ce Tratatul de la Versailles a interzis producerea de avioane în Germania, ca urmare Gustav Otto și-a închis fabrica de avioane, iar BMW a trecut la producția de material rulant pentru căi ferate, specializîndu-se în producția de frîne.
În anul 1923 Max Friz și Martin Stolle au creat prima motocicleta R 32 cu motor boxer și antrenare cu cardan (principiul de bază care a rămas pîna în zilele de azi) și cadru cu țeavă dublă. Pentru construcția modelului, Friz a necesitat doar cinci săptămâni.
Din anul 1924 au fost re-fabricate motoarele de aeronave. „Trenul-Zeppelin” cu motor de aeronavă, BMW din 1930 a fost antrenat de un motor BMW de aeronave cu elice în spate, al trenului în formă de Zeppelin.
În 1928, BMW a achiziționat în Eisenach, Farzeugfabrik Eisenach AG, un producător de mașini mici Dixi, și așa a devenit producător de automobile. La 22 martie 1929 BMW produce primul autoturism în serie. Modelul BMW 3/15 DA 2 care au fost o licență de British Austin Seven.
Cu noul model 326 (1935), 327 (1937) și în 1936 prezentatul sport Roadster 328 au aparut modele atractive.
[modificare]În timpul celui de-al doilea război mondial


BMW R75 Sahara (1942)
Producția de motoare de avioane în 1934 al firmei „BMW Flugmotorenbau GmbH” noi înființate, urma în fabricile:„BMW Flugmotorenfabrik Allach GmbH” și „BMW Flugmotorenfabrik Eisenach GmbH”. În anul 1941 la„Niederbarnimer Flugmotorenwerke GmbH”, în Zühlsdorf și Basdorf (Wandlitz). În anul 1944 cifră de cîștig la vînzare era, 750 milioane RM (Reichs-Mark), realizată de aproximativ 56.000 de angajați, din care aproximativ 50 la sută erau cu muncă obligatorie.
BMW producea motoare de avioane în Allach (un cartier al München-ului) la uzina II, cu muncitorii la muncă forțată și prizonieri, din lagărele de muncă al Allach-ului și din alăturatul lagăr de concentrare din Dachau. Tot în această perioadă s-au construit și foarte multe motociclete pentru a fi utilizate în război.
După cel de-al doilea război mondial


BMW 502 (1952-1964)
În anul 1945, principalele uzine din München au fost aproape complet distruse. Uzina din Eisenach a fost preluată de Uniunea Sovietică și fiind în posesia a tuturor instrumentelor de producție, a putut oferi din nou toate tipurile de dinaintea războiului.


BMW Isetta
Acest lucru sa întâmplat chiar și sub numele de BMW. Din moment ce BMW din München, nu a accept ca sub acest nume, uzinele din Eisenach să producă autoturisme, au interzis prin decizie de judecată în 1951, ca în Eisenach, peatunci DDR, să se mai producă sub acest nume BMW, autoturisme. După acestea, produsele din Eisenach au fost oferite sub numele de EMW. În 1952 uzinele din Eisenach au fost naționalizate și declarate ca:Volkseigenen Betrieb (VEB Automobilwerk Eisenach).
Sediul fiind distrus în urmă bombardamentelor, în uzinele din München, până atunci nu s-au produs automobile. Firmă supraviețuia prin producția de motociclete, vase de gătit și frâne de vehicule. 1951 a fost produs primul automobil „BMW 501”, un model exclusiv de lux cu un motor cu 6 cilindri urmat de un motor V8. De asemenea, și autouturismul „Isetta” produs din 1955 sub licență a companiei Italiene ISO, nu a putut reduce criză financiară.
Începutul re-ascendentului firmei


BMW-Glas 3000 V8, 09/1967-09/1968, 389 buc., 2982cm³, 160 CP, 200 km/h, 1300 kg, 13,4 l./100 km


Legendarul BMW 2002 (1972)
BMW rămâne independent, dar încă îi lipsește modelul mijlociu de autoturism și bani necesari pentru dezvoltarea unui astfel de proiect. Industriașul Herbert Quandt din Bad Homburg, s-a hotărît, ca după o discreditare financiară, urmată de o creștere al acesteia, el să cumpere acțiunile nevîndute al firmei BMW. Prin urmare, partea financiară Quant a ajuns la 60% astfel valoarea influenței bancilori a scăzut.
Vânzând uzină de turbine din cartierul Allach, uzinele BMW au avut suficient capital pentru dezvoltarea proiectului de autoturisme în clasa mijlocie. Modelul nou al BMW-ului trebuia să aibe caracter de limuzină dar cu motor puternic. Această fiind posibil prin falimentul firmei Borgwardîn anii '60, care aveau veritabilul modelul Isabella.
În anul 1962, noulul BMW 1500 "noua clasă" (cum era atunci numit), după câteva probleme de inițiere pe piață, și cu versiunile BMW 1800 și BMW 2000 au avut un mare succes, care prin victoriile în „Tourenwagen-Rennen” (Raliu de autoturisme al firmelor cu producție în serie) s-au accentuat. Re-ascendentul definitiv al firmei BMW, a venit cu prezentarea modelelor „zero doi” (1602, 1802, 2002 / 2002tii) în anul 1966. În anul1967 firma BMW a preluat firma Hans Glas SRL[8] din Dingolfing și transferat într-un stand de producție proprie. Unele modele din „Glas” au mai fost o perioadă produse sub numele de BMW-Glas cu sigla BMW-ului. Odată cu expirarea acestor modele, dispăruse numele de „Glas”. Seria BMW E3[9] prezentată în anul 1968 cu „2500”, mai târziu „2800” și „3,0 SI” au entuziasmat prin mersul silențios și cu demarajul puternic, lumea profesională.
Anii 1970 - 1980


BMW E23, seria 7
La sfârșitul anilor 1970, BMW a dezvoltat o variantă sportivă a seriilor „3” și „5”, acestea numindu-se M3 respectiv M5, inițiala „M” însemnând aicimotorsport. Odată cu apariția modelului din seria 6, a luat naștere proiectul BMW M6. Principalul concurent al modelelor „M” al firmei BMW este reprezentat de modelele AMG al concernului Mercedes-Benz.
În anii 1970 - 1993 sub Directorul General Eberhard von Kuenheim cifra de afaceri crescuse de 18 ori, pînă la aproximativ 28 miliarde DM. La autoturisme producția crescuse de patru, iar la motociclete de trei ori. În acest timp s-au înființat uzine noi în Germania la Regensburg și Berlin-Spandau, în Austria, Africa de Sud și în SUA.
În anul 1973 a fost inaugurat noul sediu al BMW AG-ului „BMW-patru cilindrii”, conceput de arhitectul vienez Karl Schwanzer, în apropiereaCentrului Olimpic München.
Anii 1980 - 2000
La începutul anilor 1990, la BMW se credea că numai cu producție mare se poate supraviețui, pe termen lung, pe piața mondială. BMW-ul având numai automobile cu tracțiunea în spate, și pentru a
nu cheltui în dezvoltarea unori platforme cu tracțiuni în față, etc., în anul 1994, BMW preia producătorul englez de automobile Rover Group (Rover, MG, Mini, Land Rover). Datorită faptului că tradiționalul design și lipsa reputației favorabile pentru Rover, așteptatele vînzări nu au fost realizate. În plus, concurența între Land Rover și modelul BMW-X, în anul 1999 nou inițiat (atunci numai X5), toate aceastea s-a dovedit a fi în neregulă, ceeace în total a costat 9 miliarde DM și demisia directorului, Bernd Pischetsrieder (în funcție de Director General 1993–1999).
Din anul 2000
Din aceste motive, la 16 martie 2000, BMW s-a retras din proiectul Rover. MG Rover a fost vândut pentru suma simbolică de 5 lire sterline la o comunitate de investitori englezi; iar Land Rover pentru o sumă mult mai mare (noul Range Rover fusese conceput), vândută la firma Ford. Marca MINI a rămas la BMW.
În anul 2003, BMW preia firma Rolls-Royce-Motor Cars de la Rolls-Royce plc. Un automobil tip sedan de lux, fiind gata proiectat BMW-ul a putut prezența pieții automobilul cu nume de „Phantom”. Pentru acesta s-a creat un nou sediu în Goodwood orașul Sussex, iar în fosta fabrică din Crewe se produc numai mașini de marca Bentley, care au rămas de la firmaVolkswagen.
În anul 2007, compania a vândut 336.000 automobile în SUA și 2.727 în România.
BMW în România
În anul 2010, BMW a vândut în România 1.574 de unități, în valoare de peste 85 de milioane de euro. BMW a obținut în 2010 o cotă de piață de 31% în segmentul premium, fiind pe primul loc la vânzări, fiind urmat de Audi cu 1.315 și Mercedes cu 1.201 autoturisme.

2Firma BMW  Empty Re: Firma BMW Lun 05 Sept 2011, 22:37

Viorel

ViorelFondator

SuperSalut Vizitator Ai postat un numar de 0 mesaje
Te-a inscris pe data de
Ultima vizita a fost in
Si sa il salutam pe Addrian Fan Cs , ultimul membru inregistrat pe 4en3rgY
Respect Vizitator
Firma BMW  Signco10

3Firma BMW  Empty Re: Firma BMW Lun 03 Oct 2011, 17:00

[G]renade

[G]renadeMembru

Laughing ai de citit aicea Surprised

4Firma BMW  Empty Re: Firma BMW Sam 05 Noi 2011, 11:01

'Ruddpack

'RuddpackMembru

:lol!: un rezumat Smile)?

5Firma BMW  Empty Re: Firma BMW Dum 06 Noi 2011, 18:50

JrGG

JrGGMembru

Foarte misto masinile BMW, dar sunt cam scumpe :Sorry:

Continut sponsorizat


Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

 

Copyright @ 2010-2022 by 4en3rgY ~> All rights reserved.