Nu sunt singurul care a fost sceptic cand Audi a anuntat lansarea pe piata a lui A7 Sportback. De fapt, nu stiu pe nimeni care sa fi sarit in sus si sa spuna ca da, asta lipsea din univers si ca, acum, totul va fi perfect si lumea va deveni un loc mai bun. Dar scepticismul meu a fost sters cu buretele dupa doar cativa kilometri parcursi cu masina, iar sfarsitul sesiunii de teste m-a gasit convins de utilitatea lui A7 si de locul lui in lantul trofic.
Profilul cumparatorului de A7 il vad ca fiind situat undeva intre cei care isi permit un A8, dar care nu au inca varsta sa conduca unul. Si nici nu vor sa fie asociati seriozitatii impuse de acesta. Liniile exterioare ale lui A7 exprima sportivitate si dinamism, iar proportiile volumelor sunt atat de bine echilibrate, incat nu gasesti nicio parte a caroseriei care sa fie exagerata sau sa nu fie in acord cu celelalte. Se vede ca Audi a avut timp sa studieze greselile predecesorilor (CLS, 5 GT) si sa masoare de zece ori, dar sa taie doar o data.
Ca orice Audi, A7 este plin de tehnologie, iar calitatea interiorului si a fabricatiei raman la un nivel extraterestru. Motorizarile de debut sunt 3.0 TFSI (300 CP - injectie directa de benzina) si 3.0 TDI (245 CP). Ambele au primit tractiunea integrala quattro si cutia de viteze Stronic cu 7 trepte. Nici daca ma aruncam in ciocolata calda intre 20 de supermodele nu reuseam sa am o placere mai mare decat a condusului acestei masini. Reactiile la acceleratie sunt instantanee, suspensiile digera orice defect al carosabilului, iar tractiunea integrala ofera o stabilitate si siguranta in viraje similare trenurilor magnetice. Cel mai mult timp mi l-am petrecut jucandu-ma la reglajele sasiului (Comfort, Dynamic, Individual) sau lasandu-l in Auto, sa vad daca ma poate surprinde in mod placut. A facut-o. La fel cum a facut si eleronul electric, care se ridica automat la peste
Masina vine cu munti de inovatii si gadgeturi care sa-ti ocupe timpul, multe dintre ele doar de impresie artistica. |nsa cateva dintre ele merita fiecare cent: farurile LED (tehnologie pionierat si imprumutata de la R8), accesul la hartile Google Earth, asistentul de parcare automata, asistentul de pastrare a benzii si senzorii de supraveghere a unghiului mort. Si as putea sa continui asa toata saptamana dar, din fericire, stiu cand sa ma opresc si sa pun punct. Si daca cumva te intrebi daca am vorbit serios la faza cu ciocolata calda si gagicile din ea, ei bine, afla ca nu am vorbit mai serios de atat niciodata in viata mea.